Tamara

Gruzínská úprava kuřete, která je někdy mylně zaměňována s úplně jiným receptem, kuřetem Tabaka. Nejprve se kuřecí maso uvaří se zeleninou, potom se vývar slije, procedí a smíchá s červeným vínem. Přidá se koření a rozemleté vlašské ořechy – a omáčka se zredukuje tak, aby byla hustá. Kousky vařeného masa se zprudka opečou na oleji, vloží do horké omáčky a nechají se v ní, dokud pokrm nevychladne. Teprve další den se pokrm znovu ohřeje a podává.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.