Tapas

Španělský výraz pro „jednohubky“, malé talířky s občerstvením. Tapas jsou ve Španělsku velmi oblíbené a nabízejí je v barech k pití (pivo, víno, sherry, aperitivy). Jde vesměs o studené chuťovky, např. malé karbanátky z mletého masa, dušené nebo opečené mořské plody a ryby, šunkové rolky, olivy apod. Konzumují se také jako přesnídávka nebo svačina, ale i večeře může být složena ze samých tapas.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.