Tarator
Makedonský (a také bulharský) název pro studenou mléčnou polévku, jejímž základem je na tenké plátky nakrájená salátová okurka, rozetřený česnek, kopr, rozdrcené vlašské ořechy, ocet a olej – ale hlavně kvalitní kyselá smetana a jogurt. Je-li toto jídlo hustší a má spíše formu salátu, říká se mu v Bulharsku také Snježanka. V Řecku má podobný salát název Tsatsiki. Pod názvem Tarator se však na Dálném východě objevuje také rybí polévka s majonézou, česnekem a rozemletými oříšky.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.