Tarhonya

Maďarská domácí těstovina připravovaná z mouky, vajec a vody. Na Slovensku se jí říká tarhoňa. Odleželé řídké těsto se protlačuje sítem nebo strouhá na struhadle a potom suší. Sušená tarhoňa se dá osmažit na sádle, osolí se a ochutí mletou paprikou a dusí se pod pokličkou do měkka. Někdy se přidává i osmažená cibule a petrželová nať. Tarhonya slouží jako příloha k masu, avšak promíchá-li se dušená tarhonya s opečenou slaninou, může se podávat i jako samostatný pokrm. V některých oblastech Maďarska se tarhonya kombinuje s bramborami, jinde se zelím.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.