Tempura

Japonské tradiční jídlo. Jsou to kousky ryb, krevet nebo zeleniny (mrkve, brambor, cibule apod.) obalené v těstíčku z vajec a mouky a smažené (fritované) v oleji. Křupavosti se dociluje tím, že smažené kousky jsou ledové, kdežto olej je vroucí. Smažená sousta se potom ještě namáčejí v omáčce ze sójové omáčky, vína a strouhané ředkve. Někdy se píše Tenpura. Často se tento pokrm připravuje na principu švýcarského Fondue, kdy hrnec s vroucím olejem je uprostřed stolu a jedlíci si v něm sami sousta namáčejí. Podobně se dělá (jenže místo oleje je vývar) také Šabu-šabu.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.