TepertÖ

Maďarská tradiční specialita, husí škvarky. Připravují se z kůže sádelných hus. Na kůži musí být vrstva sádla. Kůže se nakrájí na čtverečky asi 5-10 cm velké a nejprve se vaří v mléce. Když se mléko vypaří a škvarky pustí tuk, osolí se a na mírném ohni škvaří dál, dokud nezískají zlatavou až červenohnědou barvu. Jí se studené s chlebem.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.