Testicles

Anglický výraz pro varlata, v tomto případě jde o jehněčí a telecí žlázy, které se smaží v těstíčku nebo se opékají. Býčí žlázy se obvykle vaří v bujonu a podávají s octem. Tato lahůdka bývala občas k ochutnání i v českých restauracích pod názvem „býčí koule“ nebo „býčí láska“, šlo však vesměs o žlázy obalené v trojobalu a smažené na másle. Německy Geschröt, francouzsky Testicule, italsky Testicolo (Ghiandola), španělsky Testículo.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.