Thymus vulgaris

Latinský název pro koření, jež se česky jmenuje tymián. Tato rostlina patří mezi hluchavkovité, podobně jako bazalka, oregano apod. Anglicky a francouzsky Thym, německy Thymian, italsky Timo, španělsky Tomillo. Toto koření tvoří základ „bouquet garni“ – Chuť drobných lístků je jemně nahořklá, voní silně a omamně. Používá se především do polévek, dušených pokrmů, k pečení masa nebo do drůbežích nádivek. Vaří se spolu s pokrmem a činí pokrm stravitelnějším.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.