Tilsit, tilsiter

Původně holandský sýr z kravského mléka, dnes vyráběný v celé Evropě. Má ostrou chuť a pórovitou strukturu. Je spíše nízkotučný, vhodný ke krájení. Patří mezi nejznámější sýry vůbec, jeho popularita je celosvětová. Nazván podle ruského města v někdejším východním Prusku. Pod originálním jménem se smí dnes vyrábět pouze v Holandsku a Německu. Dánský Tilsiter se jmenuje Havarti, švýcarský se jmenuje Royalp.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.