Tirami su, tiramisu

Italský tradiční moučník. Název je odvozen od lidového rčení „seber mě“ nebo „zvedni mě“. Většinou se už dnes píše dohromady jako jedno slovo. Základem jsou speciální cukrářské piškoty namočené ve směsi kávy (espreso) a likéru (Amaretto, Vecchia Romagna nebo rum). Namočenými piškoty se poklade dno formy, zalije krémem ušlehaným ze žloutků, cukru a měkkého italského sýra Mascarpone (je podobný našemu žervé). Takto se naklade několik vrstev, horní musí být krémová. Povrch se posype kakaovým práškem. Nechá se v ledničce asi čtyři hodiny.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.