Tiroler
Německá specialita, tyrolský salám. Je vyroben z vepřového i hovězího masa, slaniny a koření. Je vyuzen dohněda. Pod stejným názvem (nebo pod názvem Tyrolienne – „po tyrolsku“) se na jídelních lístcích objevují pokrmy, při jejichž přípravě hrají důležitou roli rajčata, tyrolský salám, bažantí maso, slanina, tyrolský sýr Graukäse, chléb, špekové knedlíky nebo tyrolská omáčka (Béarnaise s majonézou a rajčatovým protlakem). Tyrolská polévka (Tiroler Suppe) se vaří ze zeleného hrášku, okurek, hlávkového salátu a šťovíku. Podává se s opečeným chlebem. Jiná tyrolská polévka, knedlíčková (Knödelsuppe) je hovězí vývar s knedlíčky z chleba, mouky, vajec, cibulky a slaniny.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.