Tofu, tÓfu
Japonské názvy pro nefermentovanou sójovou pastu, zvanou také „čínský“ nebo „japonský“ sójový sýr (nebo tvaroh). Tofu má hodně bílkovin, málo kalorií a uhlohydrátů, žádný cholesterol. V čínské a japonské kuchyni se používá k přípravě mnoha pokrmů. Podobné je japonské Miso, což je sójová pasta fermentovaná. Tofu se připravuje z mletých sójových bobů, nejjednodušeji tak, že se mouka smíchá s vodou a pak prolisuje.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.