Toulousaine
Francouzský výraz pro vše, co je připravováno „po toulousku“, tedy podle receptů z okolí města Toulouse. Populární je například toulouská klobása, uzenka, jež se často používá do tradičního Cassouletu: je z hrubě sekaného vepřového masa a sádla, kořeněná pepřem a přislazená trochou cukru. Kuchyně z Toulouse je typická hlavně zpracováním drůbeže. Drůbeží paštiky a „dorty“ (listové těsto plněné drůbežím masem) patří mezi nejzajímavější místní speciality. Velmi často se při jejich přípravě používají lanýže nebo žampiony.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.