Tournedos rossini
Slavný recept, jehož vynález je přisuzován hudebnímu skladateli Gioacchino Rossinimu (1792–1868). Plátky svíčkové (viz Tournedos) jsou po obvodu obaleny tenoučkou slaninou, ovázány provázkem a opečeny na másle po obou stranách. Servírují se na plátku opečeného chleba (už bez provázku), polité omáčkou Madeira (viz Madeira sauce), spolu s plátky opečených husích jater a lanýžů.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.