Tramezzino

Italská specialita, trojúhelníkový sendvič z toastového chleba. Je naplněný chutnou směsí a podává se vychlazený. Nejoblíbenější jsou s tuňákovou pomazánkou nebo s olivovým krémem, v nádivce může být různá zelenina nebo i maso. Nádivka je vždy hodně řídká, takže do chleba vsákne. V horkých dnech je to ideální občerstvení. Ve všech italských denních barech a kavárnách se prodává (nejen hostům, ale i pro ulici) několik typů těchto sendvičů.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.