Trappist

Sýr objevený a rozšířený mnichy z opatství Entrammes. Říká se mu také Port-salut nebo Port-du-Salut. Je vzorem pro celou skupinu sýrů vyráběných nejen ve Francii, ale také v Německu, Belgii, Holandsku, Švýcarsku i jinde. Je polotučný, ze směsi kravského, ovčího a kozího mléka, polotvrdý, vhodný ke krájení. Mniši trappisté vyrábějí dodnes také vynikající pivo, hlavně v Belgii.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.