Trianon
Mezinárodní název pro přílohu, taštičky z nudlového těsta. Jsou nadívané jemným pyré ze zeleného hrášku, mrkve, žampionů a kaštanů. Podávají se s omáčkou Madeira. Nazváno podle zámečku ve Versailles. Na jídelních lístcích se pod stejným názvem objevuje také drůbeží polévka s tapiokou, karotkou a špenátovými listy nebo obdoba tatarské omáčky (majonéza s rajčatovým protlakem, cibulovou kašičkou a jemně nakrájenými nakládanými okurkami a paprikovými lusky).
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.