Tricholoma matsutake
Latinský název pro japonský druh čirůvky. Je to křehká a poměrně houba podobná žampionu, s tučným kloboukem zbarveným hnědobíle. Dá se pěstovat i uměle a na trhu se objevuje syrová i nakládaná v nálevu. Z této houby se vaří oblíbená japonská polévka Matsutake (Matsudake). Další čirůvky druhu Tricholoma jsou zelánka a havelka. Jiné čirůvky jsou druhu Lepista (viz Lepista saeva).
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.