Triestina
Italský výraz pro označení způsobu úpravy „po terstsku“. Jde vesměs o pokrmy, při jejichž přípravě se používají prvky rakouské kuchyně (např. knedlíky) a vynikající šunka San Daniele. Město Terst (Trieste) a jeho okolí se vyznačují několika kulinářskými zvláštnostmi, jako je například husí polévka (Zuppa d’oca) nebo dýňová polévka (Zuppa di zucca), špenátové knedlíky (Fritelle di spinaci), dušené mořské ryby (Boreto) nebo moučníky Panna cotta a Gubana.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.