Tropical fruits

Anglický název pro tropické ovoce. Do této skupiny jsou obvykle zařazovány: papája (viz Carica papaya), mango (viz Magnifera indica), avokádo (viz Persea americana), kiwi (viz Actinidia sinensis), fíky (viz Ficus carica), datle (viz Phoenix dactylifera), kumkvat (viz Fortunella japonica), ličí (viz Litchi chinensis), rambutan (viz Nephelium lappaeum), banán (viz Musa nana), mučenka (viz Passiflora edulis), kvajáva (viz Psidium guajava), ananas (viz Ananas comosus), karambola (viz Averrhoa carambola), čirimoja (viz Annona cherimola), granátové jablko (viz Punica granatum), kaki či tomel (viz Diospyros kaki), sapota (viz Manilkara sapota), naši (viz Pyrus pyrifolia), mišpule (viz Eribotrya japonica), mangostan (viz Garcinia mangostana), pitanga (viz Eugenia uniflotra), ačerola (viz Malpighia punicifolia), rajčenka (viz Cyphomandra betacea), opuncie (viz Opuntia ficus) a salak (viz Salacca edulis).
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.