Tsigane
Francouzský výraz pro označení způsobu úpravy „po cikánsku“. Jde vesměs o pokrmy, při jejichž přípravě hrají důležitou roli rajčata společně s mletou paprikou. Evropská představa o cikánské kuchyni tedy vychází spíše z maďarské oblasti. Na jídelních lístcích luxusních restaurací se dokonce pod tímto názvem objevují pokrmy s lanýži! Pouze sporadicky se objeví něco autentického: například drůbež pečená na rožni nebo ryby na roštu s jalovcem a kopřivami. Také pod názvy Zigeuner a Zingara.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.