Veneziana

Italský výraz pro označení způsobu úpravy „po benátsku“. Jde vesměs o pokrmy, v jejichž přípravě hraje důležitou roli místní sýr Fontina, benátské nudle Papardelle, rýže v kombinaci se zeleným hráškem, slaninou a šunkou (Risi bisi) – a samozřejmě ryby a mořské plody. Úprava ryb je jednoduchá, smaží se na oleji. Přílohou bývá Radicchio nebo zelené fazolové lusky. Seppia alla veneziana je typická něčím jiným: přítomností rajčatového protlaku.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.