Verdi

Mezinárodní název pro pošírované rybí filety s makarony, máslem, plátky humra a bílých lanýžů, to vše posypané strouhaným parmezánem. Nazváno podle italského skladatele (1813–1901). Pod stejným názvem se na jídelních lístcích objevuje také hovězí polévka s makarony a knedlíčky z mletého kuřecího masa a špenátu. Stejně se jmenuje i majonéza barvená špenátovou kašičkou, kerblíkem a pažitkou.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.