Victoria
Mezinárodní název pro úpravu zvěřiny. Maso se dusí ve směsi portského vína, borůvkového želé, pomerančové šťávy a koření. Někdy se podává také se španělskou omáčkou. Nazváno podle anglické královny (1819–1901). Pod stejným názvem se na jídelních lístcích objevuje také salát z langustího masa, artyčoků, okurek, vařeného celeru, bramborových lupínků, černých lanýžů a růžové majonézy.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.