Vigna
Italský výraz pro asijskou čočku, které se i česky říká vigna zlatá (také „zelený gram“ nebo Moong dal). Pěstuje se v Indii a Číně. Má velmi dobrou chuť a vysoký obsah vitaminů. Naklíčená semena typické žlutozelené barvy mají v oblibě vegetariáni. Klíčky jsou silné a dlouhé. Sladké křehké klíčky se v čínské kuchyni zpracovávají na nudličky Fen tiao. V Indii se připravují s „kořením kari“.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.