VindalÚ
Indická specialita, vepřové „téměř kari“ s octem. Jde o variantu „pokrmu kari“ – což je vždy v podstatě kašovitý pokrm. Maso (tučnější) se tedy musí nakrájet na velmi malé kousky, pak se marinuje v silně kořeněném nálevu a nakonec dusí s hořčičnými semínky, bobkovým listem a marinádou. Tento pokrm se dělá také z tučné kachny nebo husy, případně ze zvěřiny. Typickým poznávacím znamením je středně hustá šťáva, které se také říká Vindalú. Správné kaše ve stylu „pokrmů kari“ bývají obvykle ještě hustší.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.