Waldorf salat

Slavný recept, jehož autorem byl v roce 1893 Švýcar Oscar Tschirky, vrchní číšník v newyorském hotelu Waldorf Astoria. Legenda praví, že se zamiloval do jedné dámy, která v hotelu večeřela. Díky originálnímu salátu prý získal její srdce. Jak to dělal? Plátky jablek a řapíkatého celeru nechal marinovat v citronové šťávě, pak přidal jemně nakrájené ořechy, pár překrojených modrých bobulí vína a šlehačku nebo majonézu. Dnes se používá spíše jogurt. Vše řádně promícháno a vychlazeno se podává jako předkrm nebo jako příloha ke zvěřině. Zapíjí se samozřejmě šampaňským.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.