Walterspiel
Mezinárodní název pro filátka z mořského jazyka plněná mletým štičím masem a estragonem. Zabalená do rolády se ovážou a obalí tenkým těstem. Pak se upečou v troubě a polijí humrovou omáčkou. Nazváno podle německého hoteliéra a šéfkuchaře Waltera (1881–1960). Pod stejným názvem se na jídelních lístcích objevují také taštičky plněné humrovým masem. V překladu „Walterova hra“.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.