Warde

Jeden z názvů pro úpravu brambor, které se česky říká „šťouchané“. Oloupané brambory se uvaří v osolené vodě, rozšťouchají a smíchají s jemně nakrájenou cibulí a česnekem, osmaženým na másle. Někdy se směs ochucuje ještě citronovou šťávou a ředí hovězím vývarem. Přidává se čerstvá jemně nasekaná nať hladké petržele. Podává se jako příloha k masu.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.