Waterzooi

Belgická (vlámská) specialita z Flander, polévka z mořských ryb (makrely, tresky) a úhořů (popř. jiných sladkovodních ryb). Přidávají se kuřecí prsíčka, telecí nožka, pórek, celer, petrželka, cibule, máslo, smetana a střídka bílého chleba. Může jít také o kuřecí polévku bez ryb nebo naopak čistě rybí polévku, v níž jsou ještě mušle a raci.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.