Wei-su

Čínský výtažek z obilnin, sóji nebo luštěnin ve formě bílých krystalků nebo prášku. Je to v podstatě směs soli a škrobu, zvyšující chuť jídel i polévek. U nás se podobné směsi říká Glutasol. V čínských restauracích všude na světě najdete obvykle lahvičku s tímto přípravkem (také pod názvem Wej-su, Ve-tsin nebo Wej-ting) vždy někde poblíž, protože Wei-su se přidává do jídel až těsně před dokončením nebo úplně nakonec. Nepoužívá se pouze v kuchyni jihočínské provincie Fu-tien. Japonská obdoba se jmenuje Aji-no-moto.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.