Wellington
Mezinárodní název pro hovězí plátek obalený ve strouhankovém trojobalu a smažený na másle. Od vídeňského řízku se liší tím, že není z telecího ořechu, nýbrž z hovězí svíčkové. Podává se většinou s houbami smaženými na šalotce. Nazváno podle britského maršála (1769–1852). Pod stejným názvem se na jídelních lístcích objevuje také smetanová polévka s celerem a rýží.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.