Welsh rabbit
Anglická specialita, známá také pod názvem Welsh rarebit. V překladu „velšský králík“. S králíkem však pokrm nemá nic společného. Je to krajíc chleba pomazaný máslem a obložený plátky opečeného (osmaženého) sýra Cheshire nebo Gloucester. Hotový pokrm se posype žloutkem uvařeným natvrdo a rozdrobeným. Ochucuje se mletou paprikou, kajenským pepřem, hořčicí, worchestrovou omáčkou a omáčkou Tabasco. Podává se k pivu.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.