Wiener beuschel
Rakouská specialita, plíčky po vídeňsku. Také pod názvem Wiener Beuscherl nebo Salon Beuschel. Lahůdka, která se do Čech přenesla ve formě „plíčky na smetaně“ („pajšl“), chuťové úrovně svého rakouského vzoru však nikdy nedosáhla. Jde především o pečlivé očištění telecích plíček a srdce včetně odstranění všech částí, které do pokrmu nepatří. V luxusním provedení obsahuje kromě plíček ještě telecí srdce, nakládané okurky, kapary, ančovičky, citronovou kůru, česnek, cibuli, zakysanou smetanu a dokonce i trošku hořčice. Pokrm má mít mírně nakyslou chuť. V Rakousku se často podává se sázeným vejcem.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.