Wladimir

Mezinárodní název pro přílohu z okurek a cuket smažených na másle a politých smetanou. Ochucuje se mletou paprikou a strouhaným křenem. Nazváno podle ruského knížete na konci 19. století. Pod stejným názvem se na jídelních lístcích objevuje také salát z kousků vařeného jesetera, uzeného lososa, račích ocásků, plátků žampionů, nakládaných okurek, strouhaného křenu a majonézy.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.