Zarzuela

Tradiční španělský pokrm: ryby a mořské plody vařené či dušené v jednom hrnci. Obdoba francouzské bujabézy (viz Bouillabaisse). Správná zarzuela obsahuje mušle, korýše i hlavonožce, ale především ryby. Mezi rybami je na prvním místě mořský jazyk. Dále pak mohou být v této husté polévce ještě mleté mandle, česnek a čerstvé bylinky. V restauracích je to poměrně drahý pokrm. Říká se mu také „píseň moře“.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.