Zea mays

Latinský název pro kukuřici. Tato rostlina patří mezi lipnicovité, podobně jako žito, pšenice apod. Anglicky Corn (Maize), francouzsky Mais, německy Mais, italsky Granturco, španělsky Maíz. Pochází z Ameriky, ale pěstuje se na celém světě. Mladá kukuřice s měkkými zrny se vaří nebo opéká, tvrdá suchá zrna se používají do dušených či vařených pokrmů, nakládají se nebo praží (Popcorn). Ze zrn se mele kukuřičná mouka, z níž se dají péct placky i pečivo.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.