Zewelwa?

Alsaský tradiční cibulový koláč (Tarte aux oignons). Peče se z křehkého těsta jako klasický Quiche. Ve vodě se uvaří cibule (na 6 porcí aspoň 70 dkg), voda se nechá úplně vyvařit, přidá se špetka nastrouhaného muškátového oříšku. Uvařená cibule se nechá vystydnout, potom se smíchá s máslem, zakysanou smetanou (Cr?me fraîche) a šlehanými vejci. Směs se dusí na mírném ohni, potom se vsype do zapékací dortové formy vyložené těstem. Na povrch se položí kostičky uzené slaniny. Peče se v troubě aspoň půl hodiny. Koláč se podává teplý.
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka

Cukrářská škola

V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku

Kuchařův rádce

Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.