Zingiber officinale
Latinský výraz pro koření, jež se česky jmenuje zázvor. Anglicky Ginger, německy Ingwer, francouzsky Gingembre, italsky Zenzero, španělsky Gengibre, rusky Imbir. Oddenek nebo kořen této rostliny, která pochází z jihovýchodní Asie, je ke koupi v celém světě buď vcelku, nebo mletý. Má ostře palčivou chuť a používá se do orientálních a indických pokrmů, zejména do pečiva a cukrovinek. Je součástí některých likérů. Podobná je kurkuma – Méně známý je thajský zázvor (Siam, Laos, Galgant).
Z knihy Labužníkův Lexikon - Vladimír Poštulka
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.