Agarové kostky se směsí ovoce
40 min.
Ingredience
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 2lžíceCitronová šťáva
- Na agar
- 500mililitrůVoda pitná
- 8gramůAgar
- Na pyré
- 60gramůJahody zahradní
- 60gramůPomeranče
- 60gramůMaliny
- 60gramůAnanas
- 200gramůCukr krupice
- 0,5lžíceCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
53 g
Postup přípravy
- 1Do studené vody na půl hodiny namočíme agar. Všechno ovoce očistíme a nakrájíme nadrobno, citronovou kůru nastrouháme. Bílky ušleháme do pevné pěny.
- 2V rendlíku ovoce s citronovou kůrou a cukrem rozvaříme na pyré. Ohřátý agar (nevaříme) vmícháme do ovocného pyré, přimícháme citronovou šťávu a ušlehané bílky. Hotovou směs vlijeme do příhodné nádoby a necháme řádně ztuhnout. Poté ovoce v agaru vyklopíme na mísu a krájíme na kostky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.