Aioli z česneku s hranolky

45 min.

Ingredience

    • 3kusyČesnek
    • 4kusyBrambory sladké (Batáty)
    • 70mililitrůOlej olivový
    • 20gramůTymián
    • 2kusyžloutek
    • 1lžičkaCitrónová šťáva
    • 10gramůSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
211 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
18 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hlavičky česneku seřízneme nahoře, osolíme, zakápneme olejem a zabalíme do alobalu.
  • 2
    Batáty nakrájíme na hranolky, osolíme a posypeme tymiánem.
  • 3
    Batáty i česnek naskládáme na plech a pečeme 35 minut na 200 °C.
  • 4
    Žloutky vyšleháme s citronovou šťávou a solí. Postupně zašleháváme olivový olej.
  • 5
    Česnek vymačkáme ze slupek a přidáme ke žloutkům.
  • 6
    Batáty podáváme se vzniklou pastou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.