Aioli z česneku s hranolky
45 min.
Ingredience
- 3kusyČesnek
- 4kusyBrambory sladké (Batáty)
- 70mililitrůOlej olivový
- 20gramůTymián
- 2kusyžloutek
- 1lžičkaCitrónová šťáva
- 10gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
211 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
18 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Hlavičky česneku seřízneme nahoře, osolíme, zakápneme olejem a zabalíme do alobalu.
- 2Batáty nakrájíme na hranolky, osolíme a posypeme tymiánem.
- 3Batáty i česnek naskládáme na plech a pečeme 35 minut na 200 °C.
- 4Žloutky vyšleháme s citronovou šťávou a solí. Postupně zašleháváme olivový olej.
- 5Česnek vymačkáme ze slupek a přidáme ke žloutkům.
- 6Batáty podáváme se vzniklou pastou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.