Alkoholová specialita ze starého Říma
8 min.
Ingredience
- 1litrVíno bílé
- 5lžicMed včelí
- 1kusBadyán
- 1kusSkořice celá
- 1kusCitrony
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
127 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Půlku vína vlijeme do hrnce, přidáme med, kůru z jednoho citrónu, skořici a badyán. Na mírném ohni přivedeme k varu a ihned stáhneme ze sporáku. Necháme vychladnout, vyjmeme koření a vlijeme zpátky do sklenice k zbylému vínu. Láhví zatřepeme, aby se vařené víno spojilo s nevařeným. Poté láhev zavíčkujeme a odložíme na studené místo odležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.