Americká buchta
40 min.
Ingredience
- 2hrnkyMouka polohrubá
- 1lžičkaKakao - prášek
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1hrstOřechy vlašské
- 1hrnekCukr krupice
- 0,5hrnekOlej stolní
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 4kusyVejce slepičí
- 500gramůJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1184 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
64 g
Sacharidy
140 g
Vláknina
7 g
Cukr
69 g
Postup přípravy
- 1Utřeme vejce s cukrem, přidáme mouku smíchanou se skořicí, kakaem a práškem do pečiva a postupně přidáváme olej.
- 2Můžeme umixovat šlehačem. Vmícháme na kostičky nakrájená jablka a nasekané ořechy. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech.
- 3Pečeme 20 minut při 180 stupních.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 18. 4. 2016
Americká buchta
Nevím, proč se jmenuje americká, ale je parádní. Místo ořechů se dají použít nesolené arašídy. Doporučuji vyzkoušet. Jablka jsem nahrubo nastrouhala a pekla jsem na trochu nižší teplotu a malinko déle. Pekla jsem na plechu vyloženém papírem na pečení a z množství na 4 porce je 12 kousků, které velikostně stačí ke kávě. Palec nahoru, podobné moučníky občas peču, jsou krásně vláčné.🙂