Americký cheesecake se zakysanou smetanou

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1568 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
43 g
Sacharidy
291 g
Vláknina
1 g
Cukr
270 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vále pomocí válečku rozdrtíme Bebe sušenky, smícháme je s rozpuštěným máslem a utvoříme celistvou hmotu.
  • 2
    Dortovou formu vymažeme máslem a sušenkovou hmotu rozprostřeme na dno formy. Hmotu upěchujeme. Dortovou formu vložíme do chladničky a necháme 30 minut odpočívat. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
  • 3
    V misce smícháme ricottu, zakysanou smetanu, cukr, pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu, vanilkový cukr, vejce a žloutek. Vymícháme hladkou hmotu, kterou nalijeme na sušenkový korpus. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Po upečení necháme koláč vychladnout.
  • 4
    V misce smícháme zakysanou smetanu s moučkovým cukrem a limetkovou šťávou. Vychladlý koláč potřeme zakysanou smetanou a zdobíme nastrouhanou hořkou čokoládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.