Americký cheesecake se zakysanou smetanou
65 min.
Ingredience
- 250gramůSušenky BeBe kakaové
- 120gramůMáslo čerstvé
- Náplň
- 600gramůRicotta
- 250gramůCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 2lžičkyPomerančová šťáva
- 3kusyVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 200mililitrůZakysaná smetana
- Zdobení
- 200lžicZakysaná smetana
- 250lžicCukr moučkový
- 100gramůLimetková šťáva
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1568 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
43 g
Sacharidy
291 g
Vláknina
1 g
Cukr
270 g
Postup přípravy
- 1Na vále pomocí válečku rozdrtíme Bebe sušenky, smícháme je s rozpuštěným máslem a utvoříme celistvou hmotu.
- 2Dortovou formu vymažeme máslem a sušenkovou hmotu rozprostřeme na dno formy. Hmotu upěchujeme. Dortovou formu vložíme do chladničky a necháme 30 minut odpočívat. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
- 3V misce smícháme ricottu, zakysanou smetanu, cukr, pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu, vanilkový cukr, vejce a žloutek. Vymícháme hladkou hmotu, kterou nalijeme na sušenkový korpus. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Po upečení necháme koláč vychladnout.
- 4V misce smícháme zakysanou smetanu s moučkovým cukrem a limetkovou šťávou. Vychladlý koláč potřeme zakysanou smetanou a zdobíme nastrouhanou hořkou čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.