Americký dýňový cheesecake

120 min.

Ingredience

      • 100gramůMáslo čerstvé
      • 160mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
      • 100gramůCukr krupice
      • 425gramůDýňové pyré
      • 4kusyVejce slepičí
      • 4lžičkySkořice mletá
      • 1lžičkaVanilková pasta
      • 1lžíceCukr moučkový
      • 200gramůCelozrnné sušenky
      • 225mililitrůCréme fraiche
      • 600gramůSýr smetanový 65%
      • 1lžičkaKoření na jablečný koláč
    Počet porcí:
    12

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    391 kcal
    Bílkoviny
    10 g
    Tuky
    34 g
    Sacharidy
    14 g
    Vláknina
    2 g
    Cukr
    10 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Předehřejeme troubu na 170 °C.
    • 2
      Celozrnné sušenky rozmixujeme, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. Vsypeme je do mísy a smícháme s rozehřátým máslem. Sušenkovou směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno kulaté dortové formy o průměru 26 cm, kterou jsme předtím vytřeli máslem a vyložili pečicím papírem. Obalíme vnější stranu formy potravinářskou folií, postavíme ji do pekáče do poloviny naplněného vodou tak, aby voda po zahřátí nenatekla do formy, ani nevytékala z pekáče.
    • 3
      Do velké mísy dáme smetanový sýr, crème fraîche ( nebo sbíranou smetanu ), smetanu ke šlehání, cukr, vejce, dýňové pyré, dvě lžičky skořice, vanilkovou pastu a směs koření na jablečný koláč. Vše důkladně prošleháme. Připravenou náplň naneseme na sušenkový základ ve formě a pekáč s formou vložíme do předehřáté trouby. Ve vodní lázni pečeme asi 45 - 60 minut, dokud povrch neztuhne kromě malého místa uprostřed. Vypneme troubu a necháme v ní cheesecake pomalu vychladnout. Poté ho dáme minimálně na 3 hodiny do chladničky. Nakonec, těsně před podáváním, koláč poprášíme skořicovým cukrem.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.