Americký dýňový cheesecake
120 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 160mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůCukr krupice
- 425gramůDýňové pyré
- 4kusyVejce slepičí
- 4lžičkySkořice mletá
- 1lžičkaVanilková pasta
- 1lžíceCukr moučkový
- 200gramůCelozrnné sušenky
- 225mililitrůCréme fraiche
- 600gramůSýr smetanový 65%
- 1lžičkaKoření na jablečný koláč
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
34 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme troubu na 170 °C.
- 2Celozrnné sušenky rozmixujeme, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. Vsypeme je do mísy a smícháme s rozehřátým máslem. Sušenkovou směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno kulaté dortové formy o průměru 26 cm, kterou jsme předtím vytřeli máslem a vyložili pečicím papírem. Obalíme vnější stranu formy potravinářskou folií, postavíme ji do pekáče do poloviny naplněného vodou tak, aby voda po zahřátí nenatekla do formy, ani nevytékala z pekáče.
- 3Do velké mísy dáme smetanový sýr, crème fraîche ( nebo sbíranou smetanu ), smetanu ke šlehání, cukr, vejce, dýňové pyré, dvě lžičky skořice, vanilkovou pastu a směs koření na jablečný koláč. Vše důkladně prošleháme. Připravenou náplň naneseme na sušenkový základ ve formě a pekáč s formou vložíme do předehřáté trouby. Ve vodní lázni pečeme asi 45 - 60 minut, dokud povrch neztuhne kromě malého místa uprostřed. Vypneme troubu a necháme v ní cheesecake pomalu vychladnout. Poté ho dáme minimálně na 3 hodiny do chladničky. Nakonec, těsně před podáváním, koláč poprášíme skořicovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.