Americký slavnostní dort
170 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 450gramůTřešně kandované
- 120gramůVišně kandované
- 350gramůŠvestky sušené
- 300gramůDatle
- 700gramůOřechy lískové
- 175gramůOřechy vlašské
- 215gramůMouka polohrubá
- 200gramůCukr krupice
- 120gramůSherry brandy
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1077 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
59 g
Sacharidy
127 g
Vláknina
15 g
Cukr
57 g
Postup přípravy
- 1Ve větší míse smícháme třešně, višně, švestky, datle a sherry brandy, necháme stát asi 15 minut, dokud se téměř všechna tekutina nevsákne, občas promícháme.
- 2Dortovou formu s otvorem uprostřed o průměru 25 cm dobře vymažeme olejem a vyložíme fólií, potřeme olejem.
- 3Do směsi ovoce přimícháme směs oříšků a 225 g této směsi dáme stranou. Do základu těsta přimícháme mouku a cukr, až se jimi ovoce i ořechy obalí. Přidáme vejce a dobře promícháme. Lžicí přendáme těsto do formy a rozetřeme. Povrch hustě posypeme ovocem a ořechy, které jsme nechali stranou. Formu zakryjeme fólií a pečeme v předehřáté troubě na 150°C asi 2 hodiny. Odstraníme alobal a pečeme ještě 30 minut.
- 4Dort necháme ve formě vychladnout, vyjmeme z formy, odstraníme fólii a necháme na mřížce zcela vychladnout. Dort pevně zabalíme a uložíme na noc do lednice, aby byl pevný a dobře se krájel.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.