Ananas jako carpaccio se zmrzlinou ze zeleného čaje
25 min.
Ingredience
- 100gramůCukr krupice
- 400gramůAnanas
- 40gramůČokoláda hořká
- 2kusyČaj zelený
- 1špetkaCitronová kůra
- 1kusSkořice celá
- 1špetkaFenykl obecný
- 250mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaPomerančová kůra
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
6 g
Cukr
38 g
Postup přípravy
- 1Mléko přivedeme k varu, vložíme sáčky s čajem a povaříme cca 1min. Odstavíme, sáčky vyjmeme a mléko nalijeme na žloutky smíchané se 60g cukru. Dobře promícháme a znovu zahřejeme. Nevaříme, jakmile krém zhoustne, odstavíme.
- 2Směs necháme zchladnout, nalijeme do zmrzlinového strojku mrazíme cca 20min.
- 3Mezitím přivedeme k varu 200ml vody se zbytkem cukru, 2 kousky citronové a pomerančové kůry, kouskem skořice a několika semínky fenyklu. Odstavíme a nalijeme na ananas nakrájený na tenké kousky.
- 4Když je zmrzlina hotová, slijeme ananas, rozdělíme do misek, posypeme nastrouhanou čokoládou a podáváme s čajovou zmrzlinou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.