Ananas s dušeným telecím pupkem
180 min.
Ingredience
- 40gramůCukr krupice
- 1litrVývar zeleninový
- 700gramůTelecí pupek (bok)
- 400gramůAnanas
- 30mililitrůOlej olivový
- 3kusyKardamom
- 1kusBadyán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
682 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
32 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
11 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Telecí maso svinuté orestujeme na rozpáleném oleji, zalijeme vroucím vývarem a na mírném ohni necháme dusit cca 3hodiny.
- 2Oloupaný ananas nakrájíme na kostičky a marinujeme cca půl hodiny se semínky z tobolek kardamomu a badyánem.
- 3V pánvi zkaramelizujeme cukr s kapkou vody, přidáme ananas i se šťávou, koření vyjmeme a vaříme dokud se ananas nevysuší.
- 4Hotové telecí maso nakrájíme na plátky a podáváme teplé s karamelizovaným ananasem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.