Ananas s rumovým krémem
35 min.
Ingredience
- Na karamel
- 50gramůCukr krupice
- 30gramůMáslo čerstvé
- Na šlehačku
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 40gramůCukr moučkový
- 1kusZtužovač šlehačky
- 2lžíceRum
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
31 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 mg
Cukr
46 g
Postup přípravy
- 1Čerstvý ananas nakrájíme na čtvrtky, vykrojíme tvrdý střed, ananas vykrojíme ostrým nožem ze slupky a nakrájíme na plátky. Smetanu ušleháme s cukrem a ztužovačem, přimícháme rum a šlehačku necháme v chladničce vychladit. Na másle necháme zkaramelizovat cukr, přidáme ananas a zhruba 8 minut smažíme, během smažení obrátíme. Horké plátky ananasu podáváme se šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.