Ananasová buchta z plechovky podle Ládi Hrušky

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 850gramůKompot ananasový
    • 300gramůMouka polohrubá
    • 2kusyVejce slepičí
    • 1kusCukr vanilka
    • 300gramůCukr krystal
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 1litrDžus pomerančový
    • 3kusyPudinkový prášek - vanilkový
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
2 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
3 g
Cukr
70 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ananas z plechovky i se šťávou rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme vejce, cukry, mouku a prášek do pečiva a vařečkou důkladně promícháme.
  • 2
    Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C 20 - 30 minut dokud se těsto nelepí na špejli.
  • 3
    Tři pudinkové prášky rozmícháme v pomerančovém džusu a uvaříme jako klasický pudink, který ale nesladíme. Po zhoustnutí směs odstavíme a necháme trochu vychladnout. Zchladlým pudinkem polijeme upečené těsto a hotovou buchtu necháme v chladničce ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 30. 1. 2016
Ananasová buchta z plechovky podle Ládi Hrušky
Výborná, šťavnatá, osvěžující. Jen se po ní zaprášilo. Do těsta jsem dala méně cukru 😉