Ananasová buchta z plechovky podle Ládi Hrušky
40 min.
Ingredience
- 850gramůKompot ananasový
- 300gramůMouka polohrubá
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 300gramůCukr krystal
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1litrDžus pomerančový
- 3kusyPudinkový prášek - vanilkový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
2 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
3 g
Cukr
70 g
Postup přípravy
- 1Ananas z plechovky i se šťávou rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme vejce, cukry, mouku a prášek do pečiva a vařečkou důkladně promícháme.
- 2Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C 20 - 30 minut dokud se těsto nelepí na špejli.
- 3Tři pudinkové prášky rozmícháme v pomerančovém džusu a uvaříme jako klasický pudink, který ale nesladíme. Po zhoustnutí směs odstavíme a necháme trochu vychladnout. Zchladlým pudinkem polijeme upečené těsto a hotovou buchtu necháme v chladničce ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 30. 1. 2016
Ananasová buchta z plechovky podle Ládi Hrušky
Výborná, šťavnatá, osvěžující. Jen se po ní zaprášilo. Do těsta jsem dala méně cukru 😉